Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι με εγκαίνια και ανακοινώσεις για έργα στα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα στα σχολεία της  Π.Ε. Σερρών με τους μαθητές, καθηγητές και μαθητές να ξαναβρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους, χωρίς μάσκες προστασίας για τον κορoνοϊό.

Σε δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, των βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και των Δημάρχων της Π.Ε. Σερρών.

Ξεχωριστή η μέρα για τους δασκάλους και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου, αφού παράλληλα με τον αγιασμό πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του, των νέων αναβαθμισμένων εγκαταστάσεών του, που χρηματοδότησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με ανακοινώσεις για έργα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός σε σχολεία του Δήμου Σερρών. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών, προχωράνε τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Σερρών μέσω της ΚΤΥΠ ΑΕ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια του αγιασμού στο 4ο Γυμνάσιο παρουσία του Υπουργού Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη.

«Σήμερα είναι μία πολύ όμορφη ημέρα γιατί, εκτός από την ελπίδα που φέρνει το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την ανέγερση ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Σερρών σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΚΤΥΠ με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Οι μελέτες βρίσκονται, ήδη, σε διαδικασία εκπόνησης με στόχο το γυμναστήριο να λειτουργήσει μέσα στο 2023. Με τον Υπουργό έχουμε μία αγαστή συνεργασία, η οποία φέρνει ορατά αποτελέσματα στη βελτίωση των υποδομών στα σχολεία» υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης υπογραμμίζοντας ότι η ίδια διαδικασία θα γίνει και για την κατασκευή ενός ακόμη κλειστού γυμναστηρίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του 3ου Λυκείου – 6ου Γυμνασίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More