Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαμοθράκη: Ακατάλληλο νερό προς πόση στους οικισμούς Καμαριώτισσα, Προφήτη Ηλία και Παλαιόπολη

Ακατάλληλο προς πόση κρίθηκε το νερό στους οικισμούς Καμαριώτισσα  Προφήτη Ηλία και Παλαιόπολη στη Σαμοθράκη μετά από εργαστηριακούς ελέγχους  που πραγματοποιηθήκαν, καθώς βρέθηκαν μικροβιολογικές επιβαρύνσεις πέραν των ορίων.

Σε έκτακτη ανακοίνωση του ο δήμαρχος του νησιού κ.Αθ. Βίτσας, επισημαίνει τα εξής:

Εχτές λάβαμε από το εργαστήριο τα αποτελέσματα ανάλυσης πόσιμου νερού ,όπου και διαπιστώθηκε πως τους οικισμούς, στην Καμαριώτισσα στον Προφήτη Ηλία και στην Παλαιόπολη βρέθηκαν μικροβιολογικές επιβαρύνσεις πέραν των ορίων και το καθιστούν ακατάλληλο για πόση μέχρι την αποκατάστασή των κρίσιμων παραμέτρων.

Αμέσως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και του συνόλου της τεχνικής υπηρεσίας για άμεσες ενέργειες, και με  καθοδήγηση ειδικού πραγματοποιήθηκε έκτακτη χλωρίωση.

Επίσης έγινε επικοινωνία με συνεργαζόμενη εταιρεία προκειμένου να γίνει άμεση ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός όλων των συστημάτων χλωρίωσης που είχαν εγκατασταθεί πριν από 7 χρόνια. Σε πρώτη φάση έγινε  διανομή νερού κατ’ οίκον στον Προφ. Ηλία και Παλαιάπολη επειδή στους οικισμούς αυτούς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής προμήθειας.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και άμεση ανταπόκρισή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ αποστέλλονται 14 παλέτες εμφιαλωμένου νερού το οποίο από την στιγμή της παραλαβής του θα διανέμεται με προτεραιότητα  σήμερα στην Καμαριώτισσα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More