Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου: Καθυστερούν οι κατασκευές των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Στα 4 εκατ. ευρώ, είναι το συνολικό χρέος, κάποιων μεγάλων δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Αυτό, τόνισε, εκ νέου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε επερώτηση περιφερειακής συμβούλου της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου.

” Η οφειλή αφορά κάποιους μεγάλους δήμους. Προσπαθούμε συνεχώς να τους ωθήσουμε να καταβάλλουν τα χρήματα. Στέλνουμε συνεχώς σ’ αυτούς, σχετικά έγγραφα. Έρχονται και οι τόκοι υπερημερίας, που θα πρέπει να πληρωθούν απ’ τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Εκτιμώ, πάντως, ότι οι δήμοι, ίσως, μελλοντικά, χρειαστούν οικονομική βοήθεια απ’ το κράτος. Ίσως θα πρέπει να εξεταστεί και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Πρέπει να λήξει το θέμα αυτό. Οφείλουμε, να προχωρήσουμε και το ζήτημα της ανακύκλωσης. Πρέπει να κατεβάσουμε τα απορρίμματα στα μισό, δηλαδή στους 100.000 τόνους “, είπε ο Παναγιώτης Νίκας, στην απάντησή του.

Απαντώντας και στα θέματα της κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, έτσι όπως προβλέπει η σύμβαση και ο περιφερειακός σχεδιασμός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τόνισε τα εξής:

” Έχει υπάρξει καθυστέρηση. Αργούμε. Δεν είναι θέμα αυτό της Περιφέρειας. Πρέπει να δημιουργηθούν 7 + 8 ΣΜΑ. Ο προυπολογισμός είναι στα 24 εκατ. ευρώ. Δέκα εκατ. ευρώ για τους 7 ΣΜΑ και άλλα 14 εκατ. ευρώ για τους υπόλοιπους οκτώ ΣΜΑ. Εμείς, για να βοηθήσουμε, είπαμε να δώσουμε τα έγγραφα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ, που έχουν χωροθετηθεί. Οι ΣΜΑ και τα σπιτάκια ανακύκλωσης είναι θέμα του ΦΟΔΣΑ. Έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και περιμένουμε τις διακηρύξεις “.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More