Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σεισμός, ένα φυσικό φαινόμενο»: Ενημερωτική εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Εκδήλωση με τίτλο «Σεισμός, ένα φυσικό φαινόμενο» και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τους σεισμούς, την προετοιμασία για την αντιμετώπισή τους που περιλαμβάνει και την ενίσχυση των κατασκευών στο πλαίσιο του μηχανισμού αντισεισμικής προστασίας, διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στην εκδήλωση διακεκριμένοι ομιλητές θα μεταφέρουν στο ακροατήριο τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού, ενώ θα αναφερθούν και στον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού.
Ακόμα θα αναλυθούν σημαντικά στοιχεία που αφορούν την ενίσχυση των κατασκευών, καθώς και την εκπαίδευση που θα πρέπει να αποκτήσουν τόσο οι πολίτες όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η ενημέρωση γίνεται στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών στη Συρία και την Τουρκία (7,8 και 7,5 ρίχτερ) που ισοπέδωσαν έντεκα επαρχίες με πάνω από 40 χιλιάδες θύματα και 4 εκατομμύρια κτήρια να έχουν πληγεί.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 6:00 μ.μ. στο Κλειστό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων)

Ομιλητές θα είναι οι:
Χρήστος Παπαϊωάννου, διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
Κωνσταντίνος Παπαζάχος, καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, διευθυντής Εργ. Γεωφυσικής ΑΠΘ
Σταμάτης Παπαδόπουλος, Ανθυποπυραγός, προϊστάμενος επικεφαλής της ομάδος πεδίου 2ης ΕΜΑΚ, (συμμετείχε στην αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More