Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΕΣΝΟΧ: Στο προσκήνιο και πάλι τα προβλήματα στο ακτινολογικό Νοσοκομείου Χίου (video)

Τα προβλήματα ,που αντιμετωπίζουν στο ακτινολογικό τμήμα του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου, όπου τις μισές μέρες κατά τον μήνα Ιούλιο θα είναι επιστημονικά υπεύθυνος γιατρός από το παθολογικό τμήμα, καθώς και τα προβλήματα, που παραμένουν με τις βάρδιες του ΕΚΑΒ ανέδειξε εκ νέου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).
«Περίπου το μισό μήνα θα είναι υπεύθυνος γιατρός από τον παθολογικό τομέα», τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Λαμπαδοχυτός. Σημείωσε εξάλλου, ότι για αξονική και υπέρηχο, θα πρέπει να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ 3 ιδιώτες ακτινολόγοι θα καλύπτουν τις εφημερίες κατά τον μήνα Ιούλιο.

«Αυτή η υποστελέχωση αγγίζει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου», σημείωσε η Γραμματέας του ΣΕΣΝΟΧ Ολυμπία Κουβαρά, δίνοντας σαν παράδειγμα τις ελλείψεις σε τραυματιοφορείς, αλλά και στη συνεχιζόμενη μη λειτουργία του μαστογράφου.
Συνεχιζόμενα είναι τα προβλήματα και στο ΕΚΑΒ, όπου εκτός της πρωϊνής βάρδιας στις άλλες δύο υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο και με τις διακομιδές που αφορούν εξιτήρια, μεταφορά χρόνιων ασθενών να γίνονται με ασθενοφόρο που στελεχώνει το ίδιο το Νοσοκομείο.

Τις αυξημένες ανάγκες λόγω του καλοκαιριού επισήμανε εξάλλου το μέλος της Διοίκησης του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Κουτσοδόντης. «Εμείς είμαστε εδώ για να βγάζουμε τα προβλήματα σε μια κατεύθυνση που θα νιώθει ασφαλής όλος ο πληθυσμός. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την δωρεάν δημόσια υγεία και των αξιών της», σημείωσε.
Δεν γίνεται στο οφθαλμολογικό να κλείνεται ραντεβού ένα χρόνο μετά και στη ΜΕΘ να λειτουργούν 3 από τα 7 κρεβάτια, επισήμανε ο Γ. Κουτσοδόντης.
«Ότι κερδήθηκε ως τώρα, κερδήθηκε με αγώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τον κόσμο και συνεχίζουμε», έκλεισε τη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More