Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε έξαρση η βία μεταξύ ανηλίκων

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συστήνεται Επιστημονική Επιτροπή για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων. Η απόφαση έρχεται σε μια εποχή που η βία ανηλίκων τείνει να γίνει μάστιγα.

Στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μαθητές χτύπησαν συμμαθητή τους, με συνέπεια τον τραυματισμό του στο κεφάλι και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Στη Ζάκυνθο πέντε ανήλικοι επιτέθηκαν και χτύπησαν 15χρονο μαθητή.

Στους Άγιους Αναργύρους δύο μαθήτριες ξυλοκόπησαν 17χρονη συμμαθήτριά τους, ενώ μία τρίτη κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό της. Είναι μόνο μερικά, από τα περιστατικά βίας ανηλίκων, που έχουν σημειωθεί στην χώρα μας, μόνο, τις τελευταίες 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2021, μέχρι και τον Αύγουστο 2023, καταγράφηκαν περισσότερες από 13.000 υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων, με 16.623 ανήλικους δράστες να εμπλέκονται σε αυτές.

Μεγάλο ρόλο στη βία που επιδίδονται πολλοί ανήλικοι παίζει ο περίγυρος τους. Πολλά περιστατικά βίας διαδραματίζονται ακόμη και μέσα στο σχολείο. Η πολιτεία ανησυχεί για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας ανηλίκων και εξετάζει το πλαίσιο προστασίας των θυμάτων, με τη χρήση του Panic Button από παιδιά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More