Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Μέση Ανατολή – Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα: Η ΕΡΤ στο κέντρο των εξελίξεων

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, από την πόλη Μπερ Σεβά, μεταδίδει πως οι έλεγχοι είναι συνεχείς και αυστηροί σε κάθε γωνία. «Όλοι σε εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα «όσα ήταν στη χώρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε η ισραηλινή κυβέρνηση από τον στρατό να καθυστερήσει ή να μην ξεκινήσει την επιχείρηση».

Με την Ευτυχία Πενταράκη να υπογραμμίζει πως μπορεί να έχουμε εξελίξεις αακόμη και μέσα στην ημέρα, τονίζοντας πως εκτός από το γεγονός πως όλοι έχουν πάρει θέσεις μάχης στα σημεία που έχει κρίνει ο ισραηλινός στρατός πως είναι κομβικής σημασίας για την επίθεση, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι θα είναι σύντομο αλλά επίπονο και θα κρατήσει καιρό, ο ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Σημαντικός παράγοντας ώστε να ξεκινήσει σύντομα η επίθεση των Ισραηλινών είναι και το γεγονός πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα τα στρατεύματα σε θέση μάχης. ‘Η θα πρέπει να αποσυρθούν ή θα πρέπει να προχωρήσεις.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Ευτυχίας Πενταράκη, η επίθεση θα ξεκινήσει με βομβαρδισμούς και στη συνέχεια θα μπουν τα στρατεύματα. Επιπλέον ρόλο θα έχει και το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ από τη θάλασσα, βρίσκονται κοντά στην Ανατολική Μεσόγειο και τα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, ενώ ένα ακόμη πλοίο πλησιάζει. Σε περιπτωση εμπλοκής υπάρχει και το βόρειο μέτωπο

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Κάμερα: Κάρλο Ρούβιο, Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More