Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε προπονητής στο Μίσιγκαν λόγω καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν Στέιτ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον προπονητή ποδοσφαίρου Μελ Τάκερ χωρίς αμοιβή, λιγότερο από μία ημέρα αφότου η USA Today ανέφερε ότι βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Ο αντιπρόεδρος και διευθυντής αθλητισμού Άλαν Χάλερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τάκερ αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Τον Ιούλιο υποβλήθηκε έκθεση έρευνας και η επίσημη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα της 5ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο Χάλερ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της USA Today, που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο Τάκερ φέρεται να έκανε σεξουαλικά σχόλια και να αυνανίστηκε ενώ βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μπρέντα Τρέισι, συνήγορο και επιζήσασα από βιασμό.

Η Τρέισι κατήγγειλε το τηλεφώνημα στο γραφείο Title IX του Πανεπιστημίου, ανέφερε η USA Today. “Η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να με γνωρίζει και να λέει ότι καταλαβαίνει το τραύμα μου, αλλά στη συνέχεια να μου ξαναφουσκώνει αυτό το τραύμα είναι τόσο αηδιαστική για μένα, που μου είναι δύσκολο να το χωρέσω στο μυαλό μου”, δήλωσε η Tracy στο USA Today. “Είναι σαν να με αναζήτησε μόνο και μόνο για να με προδώσει”.

Σε επιστολή του προς τους ερευνητές, ο Τάκερ χαρακτήρισε τη σχέση του με την Τρέισι ως “αμοιβαία, συναινετική και οικεία”, σύμφωνα με το USA Today.

“Δεν είμαι περήφανος για την κρίση μου και δυσκολεύομαι να συγχωρήσω τον εαυτό μου που μπήκα σε αυτή την κατάσταση, αλλά δεν συμμετείχα σε παράπτωμα με κανέναν ορισμό”, έγραψε, σύμφωνα με την USA Today.

Το CNN δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα τις λεπτομέρειες της αναφοράς.

Η δικηγόρος του Τρέισι, Κάρεν Τρουσκόφσκι, δήλωσε ότι δεν υποβλήθηκε καμία αναφορά στην αστυνομία. Αρνήθηκε να μοιραστεί οποιαδήποτε έγγραφα ή να σχολιάσει περαιτέρω.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι ένα λεπτό θέμα και πρέπει να εξισορροπήσω το δημόσιο συμφέρον με την προστασία του πελάτη μου”, δήλωσε η Truszkowski.

Το CNN επικοινώνησε επίσης με τον ατζέντη του Τάκερ μετά την ανακοίνωση της διαθεσιμότητάς του, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Η Τρέισι ξεκίνησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Set The Expectation, όπου μιλάει σε αθλητές για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η Τρέισι βιάστηκε το 1998 από τέσσερις ποδοσφαιριστές κολεγιακού ποδοσφαίρου, γεγονός που οδήγησε στην υπεράσπισή της.

Υπήρξε επίτιμη αρχηγός του ανοιξιάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα του Michigan State το 2022 και η ομάδα ποδοσφαίρου δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία του Tucker και της Tracy μαζί.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε (την Τρέισι) πίσω στο πανεπιστήμιο ως επίτιμη αρχηγό μας για τον ανοιξιάτικο αγώνα του Σαββάτου!” έγραψε η ομάδα.

Ο Τάκερ, μακροχρόνιος προπονητής στο κολέγιο και το NFL τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έγινε προπονητής του Μίσιγκαν Στέιτ το 2020. Στη δεύτερη σεζόν του, η ομάδα σημείωσε ένα εξαιρετικό 11-2 και υπέγραψε ένα τεράστιο συμβόλαιο 10 ετών και 95 εκατομμυρίων δολαρίων που τον έκανε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές σε όλο το κολεγιακό ποδόσφαιρο. Πέρυσι, όμως, η ομάδα τερμάτισε με το απογοητευτικό 5-7, συμπεριλαμβανομένων των ήττων από τους αντιπάλους του Μίσιγκαν και του Οχάιο Στέιτ.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής του Τάκερ, ο προπονητής δευτερευόντων Harlon Barnett θα αναπληρώσει ως υπηρεσιακός προπονητής, ανακοίνωσε ο Haller, ενώ ο πρώην προπονητής της MSU, Mark Dantonio, θα γίνει βοηθός προπονητή. Οι Σπάρτανς παίζουν με τους Ουάσινγκτον Χάσκις στην έδρα τους αυτό το Σάββατο.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More