Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι-Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” 7 επιβάτες

Οι έρευνες των ρουμανικών αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να φωτίσουν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος του τουριστικού λεωφορείου, γεμάτο Έλληνες τουρίστες στο Βουκουρέστι.

Eρευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση, λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, ενώ, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Υπάρχουν αναφορές ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός, σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δήλωσε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει, όταν είδε την πινακίδα. 13 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Το σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα είναι καρμανιόλα.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο δρόμο, καθώς η πινακίδα προειδοποιεί για το ύψος σε υπόγεια διάβαση που ακολουθεί. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας, συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνια του συγκεκριμένου δρόμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα. Τα δύο μάλιστα από αυτά ήταν μεγάλα οχήματα, ένα φορτηγό στη μία περίπτωση και ένα ακόμη λεωφορείο στην άλλη που σφηνώθηκαν κάτω από τις μπάρες σήμανσης.

Σε λίγη ώρα, προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, πτήση που μεταφέρει επτά επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,  ΓΙΩΤΑ ΔΕΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More