Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ισχύ το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους φετινούς και περσινούς δικαιούχους, ενίσχυση και στα ακτοπλοϊκά

Η υποδιοικήτρια του ΔΥΠΑ Γιάννα Κορμόβα μίλησε στο ertnews για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και για το πως κινούνται οι δικαιούχοι. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου και για την περσινή σεζόν και για την φετινή. Οι περσινοί δικαιούχοι μπορούν ακόμα δηλαδή να ενεργοποιήσουν τις αιτήσεις τους και να πάνε διακοπές ενώ οι φετινοί έχουν αρχίσει να τις ενεργοποιούν από την 1η Ιουλίου. Όσον αφορά τους προορισμούς, την πρώτη θέση κατέχει η Εύβοια και έπειτα είναι διάφορες περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πρέβεζα, η Πιερία.

Υπενθύμισε μάλιστα πως οι δικαιούχοι έχουν και κάλυψη του 25% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και πως ο κατάλογος τους με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα επικαιροποιείται συνεχώς.

Πιο αναλυτικά η κ. Κορμόβα δήλωσε: «Οι συνολικές επιταγές από το περσινό μας πρόγραμμα ξεπερνούν τις 150.000 που έχουν ήδη πάει. 39.500 ήταν οι δηλώσεις που ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο. Άλλες 300.000 είναι οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος 23/24. Πρέπει να σας πω ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 197 και συνεχίζουν. Οι φετινοί μας δικαιούχοι έχουν δικαίωμα να πάνε διακοπές μέχρι του χρόνου 30/6».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More