Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε καθεστώς προστασίας η εκκλησία της Παναγίας της Φάτιμα από το εξώφυλλο του άλμπουμ των “Chemical Brothers”

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής γνωρίζουν ίσως καλύτερα τον καθολικό ναό της Παναγίας της Φάτιμα στην πόλη Χάρλοου στην Αγγλία. Το αντιπροσωπευτικό του μοντερνισμού κτίριο έχει φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του άλμπουμ των Chemical Brothers του 1998 «Gonna Work It Out».

Η εκκλησία εντάχθηκε πλέον στη λίστα προστατευόμενων κτιρίων και τοποθεσιών της Αγγλίας που διαχειρίζεται ο οργανισμός Historic England (Ιστορική Αγγλία). Χτίστηκε το 1960 και έχει «μοντέρνο στυλ, εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο και εντυπωσιακά βιτρό».

Ο ναός ήταν ήδη καταχωρημένος στη λίστα με τα προστατευόμενα κτίρια στη βαθμίδα II και τώρα πλέον είναι στη βαθμίδα ΙΙ* που αντανακλά την ιστορική και αρχιτεκτονική του σημασία», αναφέρει το BBC.

Η εκκλησία σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1950 από τον Τζέραλντ Γκόλεν, ο οποίος συνεργαζόταν με τον αρχιτέκτονα Φρέντερικ Γκίμπερντ, σχεδιάζοντας εργοστάσια για τις βιομηχανικές περιοχές του Χάρλοου.

Ο Ντάνκαν Γουίλσον, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Historic England δήλωσε: «Η εκπληκτική εκκλησία δημιουργήθηκε ως μέρος της νέας πόλης του Χάρλοου, προσφέροντας ένα λαμπρότερο και καλύτερο μέλλον στα μεταπολεμικά χρόνια και από τότε βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More