Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε πλήρη εφαρμογή το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών στο ΓΝΛ

Το Γ.Ν. Λάρισας αλλάζει και πρωτοπορεί σε μία ακόμη καινοτόμα εξέλιξη στον χώρο της υγείας και της 5ης Υπε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, με την εφαρμογή του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας του Προέδρου του Δ.Σ, Παντελή Μεσσαρόπουλου και των στελεχών του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ), τον Φεβρουάριο του 2022 με την Διοίκηση του Γ.Ν Λάρισας, μια ομάδα ιατρών με επικεφαλής τον Επιμελητή της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Λάρισας Μιχάλη Σαμαρίνα συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Ελληνικού Συστήματος DRG.

Η ομάδα ελέγχου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελείται από τους εξής ιατρούς:

Σαμαρίνας Μιχαήλ (Ουρολογική)(Συντονιστής)

Οικονόμου Αικατερίνη (ΜΕΘ)

Μπαλατσούκα Ανδριάννα (Παθολογική)

Μπακάλης Αθανάσιος (Χειρουργική)

Φωτιάδης Γεώργιος (Παθολογική).

Τι είναι το Ελληνικό Σύστημα DRG

Πρόκειται για ένα πλήρες και καινοτόμο σύστημα κωδικοποίησης ιατρικών πράξεων και διαγνώσεων, επικαιροποιημένο και στα πρότυπα των αντίστοιχων συστημάτων των προηγμένων συστημάτων υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το όφελος για το ΓΝ Λάρισας

Μετά από χρόνια εμπειρίας έχει γίνει σαφές ότι η ως τώρα κωδικοποίηση και κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και διαγνώσεων έχει περιορισμένη εφαρμοστικότητα και ακόμη μικρότερη σύνδεση με την καθημερινή κλινική πρακτική. Η επικαιροποίηση των παραπάνω παραμέτρων, θα αποφέρει στον οργανισμό του ΓΝ Λάρισας,  έσοδα που αντιστοιχούν σε πραγματικά οικονομικά δεδομένα, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην αξιολόγηση των ιατρικών πράξεων από το ίδιο το ιατρικό προσωπικό. Συνεπώς, η εφαρμογή του συστήματος DRG θα έχει αντίκτυπο στη διαχειριστική και την κλινική λειτουργική πρόοδο νοσοκομείου.

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More