Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά της Τρίπολης

Σε ύφεση (φωτό πρωινή) είναι από χθες το βράδυ, η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Αυγούστου 2023, σε πλευρά, μικρού ορεινού όγκου, απέναντι απ’ το λόφο του Αγίου Βλασίου Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα πυκνό πευκοδάσος (απέναντι απ’ το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ) που οδηγεί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, εκεί που είναι και το λίθινο κάθισμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπως αναφέρει η παράδοση.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς και όλων των εθελοντικών δυνάμεων της περιοχής.

Οι υδατοδεξαμενές, η λίμνη της Τάκας, οι δεξαμενές στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, αλλά και η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, βοήθησαν τα μάλα, ώστε τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, να κάνουν γρήγορες υδροληψίες και στοχευμένες ρίψεις νερού.

Drone, σε μεγάλο ύψος, επόπτευε, ενημέρωνε και καθοδηγούσε τα κέντρα επιχειρήσεων, ώστε η επιχείρηση να εξελιχθεί ομαλά και με επιτυχία.

Υποστήριξη στην μεγάλη προσπάθεια πυρόσβεσης παρείχε και η Αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού.

Γύρω στις 8.30, αργά το απόγευμα, η εικόνα στα πεδία της φωτιάς, ήταν καλύτερη και σύντομα η πυρκαγιά οριοθετήθηκε.

Το πρωί της Τρίτης, 8 Αυγούστου, δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Ωστόσο, όλες οι επίγειες δυνάμεις ήταν και είναι στο λόφο, αφού γίνεται εσωτερική, δουλειά στο έδαφος της πλαγιάς, απ΄ τα πεζοπόρα τμήματα. Υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και παρακολούθηση των αλσυλλίων της Τρίπολης, των μικρών όγκων αυτής, αλλά και όλου σχεδόν του Μαινάλου, από υπαλλήλους της πυροπροστασίας.

Εξάλλου, ένας πυροφύλακας, ήταν αυτός που είδε πρώτος τους καπνούς της φωτιάς και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές,

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος και ομολόγησε την πρόκληση φωτιάς, σε 3 σημεία στην περιοχή του Αγίου Βλασίου.

Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Τρίπολης, για τα περαιτέρω.

Την προανάκριση για την εκδήλωση της δασικής πυρκαγιάς, διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More