Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε 8 μήνες αναμένεται η επανεκκίνηση του αντιπλημμυρικού έργου Ζευγολατιού και Νεοχωρίου

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Μαντινείας, στο δήμο της Τρίπολης, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο που εκκρεμεί, εδώ και πολλά χρόνια, αφού πρόσφατα, υπήρξε απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε την ΑΕΠΟ.

Η Περιφέρεια, προχωρά στην διαμόρφωση της μελέτης, ώστε αυτή, να συμμορφωθεί με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχει εκτίμηση, ότι, μπορεί το έργο να προχωρήσει, σε περίπου 8 μήνες από σήμερα.’

Ωστόσο, προς αποφυγή κάθε ενδεχόμενου, στην περιοχή θα βρίσκονται άμεσα, 2 με 3 βαριά χωματουργικά μηχανήματα, ώστε να παρέμβουν για την προστασία της περιοχής, σε περίπτωση που απειληθεί εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου.

.Όσον αφορά στην υπόλοιπη περιοχή της Μαντινείας, στη σύσκεψη εξετάστηκε, μαζί με τον ανάδοχο, το στάδιο και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η μελέτη.

Δόθηκαν οδηγίες, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα παράτασης του χρόνου παράδοσης της μελέτης.

Και σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει πρόβλεψη για την παρουσία στην περιοχή, εξοπλισμού, στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικού φαινομένου.

Την επόμενη εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τους προέδρους των χωριών της περιοχής, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, στην κατεύθυνση της πρόληψης επισφαλών καταστάσεων, εάν και εφόσον προκύψουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More