Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σιάτιστα: Μέχρι το πρωί θα κρατήσει το γλέντι με τα Μπουμπουσάρια (βίντεο)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα διαρκέσει το γλέντι στην πόλη της Σιάτιστας με τα Μπουμπουσάρια, το παραδοσιακό έθιμο που αναβιώνει παραμονή και ανήμερα των Θεοφανίων, ρίχνοντας την αυλαία του εορταστικού 12ημερου στην περιοχή.

Η Σιάτιστα πλημμύρισε από κόσμο που έφτασε από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να διασκεδάσει, μαζί με τους ντόπιους σε μια πόλη που μετατράπηκε σε κέντρο γλεντιού, χαράς πειραγμάτων.

Τα Μπουμπουσάρια οι πρωταγωνιστές του εθίμου που χάνεται στο χρόνο, Διονυσιακού χαρακτήρα και διατηρείται αναλλοίωτο μέχρι σήμερα, δημιουργούν μοναδικές συνθήκες ξέφρενου γλεντιού μαζί με τα χάλκινα που περιδιαβαίνουν στους δρόμους, συμπαρασύροντας μικρούς και μεγάλους, ενώ άφθονο ρέει και το Σιατιστινό κρασί.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης των Μπουμπουσαριών, δεν άφησαν τίποτα ασχολίαστο καυτηριάζοντας κυρίως την πολιτική ζωή τοπικά και πανελλαδικά, καθώς δεν λείπει η σάτιρα, συναντήθηκαν στην πλατεία Τρία Πηγάδια για να γλεντήσουν όλοι μαζί και να ευχηθούν για τη νέα χρονιά, ξορκίζοντας με αυτό τον τρόπο το κακό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More