Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκόπελος: Σε εκκρεμότητα το έργο της λιμνοδεξαμενής – Επικίνδυνα πεύκα στα πρανή του επαρχιακού δρόμου

Με νέα επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο ο δήμαρχος Σκοπέλου Στ. Περίσσης, επανέρχεται στο θέμα του έργου ολοκλήρωσης της λιμνοδεξαμενής Σκοπέλου, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί λύση, αν και υπήρξε δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Γεωργαντά στις αρχές Ιουνίου 2022 ότι θα δοθεί ένα εκατομμύριο για την ολοκλήρωση του έργου.

Επιπλέον, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Περίσσης, επισήμανε την ανάγκη κοπής τουλάχιστον 400 πεύκων στον επαρχιακό δρόμο του νησιού που είναι επικίνδυνα να πέσουν.

“’Εχουν δοθεί 11 εκ ευρώ και η λιμνοδεξαμενή δεν λειτουργεί και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα υδροδότησης. Με το κόστος της ενέργειας τώρα αναγκαστικά θα αυξήσουμε τα τέλη ύδρευσης καθώς το νησί υδρεύεται κατά κύριο λόγο με γεωτρήσεις. Δεν γνωρίζω αν επαρκούν ή όχι τα χρήματα αυτά, το θέμα είναι ότι ένα έργο που στοίχισε εκατομμύρια ρημάζει”, δήλωσε ο κ. Περίσσης.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο συνεχίζεται η κοπή των πεύκων που εμποδίζουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ και δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Επισήμανε όμως ότι αναδεικνύονται τώρα δύο ζητήματα αναφορικά με την ασφαλή διέλευση από τον επαρχιακό δρόμο. Τα πεύκα που κόβονται σε ορισμένα σημεία αποτελούσαν εμπόδιο για να βγει κάποιος από το δρόμο. Τώρα πρέπει να τοποθετηθούν μπάρες. “Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε σχετική εργολαβία και τώρα προχωρά και σε άλλη αλλά δεν επαρκούν. Θα το θέσω το θέμα στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και στην Αντιπεριφερειάρχη την κ. Κολυνδρίνη”. Επίσης ο κ. Περίσσης θα θέσει το θέμα κοπής περίπου 400 πεύκων κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου που είναι επικίνδυνα να πέσουν. “Αυτά με ένα ποσό γύρω στις 75.000 θα μπορούσαν να απομακρυνθούν, μου είπε ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ. Θα το συζητήσω με τον περιφερειάρχη γιατί όπως μου ανέφερε ο κ. Αμυράς, είναι στη δική του δικαιοδοσία σε θέματα ασφάλειας το επαρχιακό δίκτυο. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη εργολαβία τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα, και καλό θα ήταν να κοπούν αυτά τα δένδρα”, τόνισε ο δήμαρχος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More