Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σουφλί: Ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο σαν…παραμύθι

Στο Σουφλί, την «πόλη του μεταξιού», 120 εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Παιδιά κάθε ηλικίας αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα τα παραμυθένια Χριστούγεννα. Με οδηγό τα παιδικά όνειρα, οι κάτοικοι ανέλαβαν τον ρόλο των ξωτικών, φέρνοντας τη μαγεία των εορτών, που δεν είναι άλλη από τα μηνύματα χαράς, αγάπης, γενναιοδωρίας και πολλά χαμόγελα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θεόδωρο Τσιαμίτα, η φετινή γιορτή είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς έχει θέμα τη μαγεία και τον μεσαίωνα, ενώ οι ευρηματικοί φωτισμοί, τα ηχητικά εφέ και οι παιδικοί ήρωες, όπως ο Χάρι Πότερ, οι πειρατές της Καραϊβικής, τα ξωτικά του Άι Βασίλη, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ, δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στο όλο σκηνικό.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή “Σαν Παραμύθι” θα πραγματοποιηθεί από απόψε προπαραμονή των Χριστουγέννων και θα διαρκέσει οχτώ ημέρες, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα «Τζίβρε», όπου σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία υποδέχθηκε πάνω από 12.000 επισκέπτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιαμίτας, στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι “να δείξουμε ότι η μαγεία είναι μέσα μας και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα εάν ενωθούμε”.

Στο “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί μπορεί κανείς να συναντήσει ενότητες, όπως ο Μεσαίωνας με μάγισσες της εποχής, η Αυλή του Αϊ Βασίλη, η Μεσαιωνική τραπεζαρία, οι Πειρατές της Καραϊβικής, το Γαλατικό Πάρκο, το παιδικό EnCanto γύρω από το οποίο βασίστηκαν όλες οι (δράσεις δια δραστικά παιχνίδια face painting κατασκευή μπισκότων κλπ.) το Μαγεμένο δάσος και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα διανθίζεται και με θεατρικές παραστάσεις, βιωματικές δράσεις και ολοήμερες μουσικές εκδηλώσεις με την Φιλαρμονική Σουφλίου. 200 άνθρωποι του πολιτισμού από 3 ετών μέχρι 85 ετών, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο εορταστικό οχταήμερο.

Οι πύλες του “Σαν Παραμύθι” θα είναι ανοιχτές από 23-30 Δεκεμβρίου από τις 17:30 μέχρι τις 21:30 το βράδυ, με τιμή εισόδου 3 ευρώ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More