Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάρτη: Συνέντευξη τύπου για Spartan Trifecta World Championship

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο   Μιχάλης Βακαλόπουλος που θα τον διαδεχθεί, υποδέχτηκαν μαζί το Spartan Trifecta World Championship, επίσημα, σε συνέντευξη Τύπου στο παλαιό δημαρχείο Σπάρτης, χθες το απόγευμα (2/11).

Παρόντες ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Richard Hynek, πέντε επιλεγμένοι αθλητές από τις πέντε Ηπείρους κι ένας αθλητής από το Para Heats.

Ο Π. Δούκας, συνεχάρη τη διοργάνωση, σύστησε τον επόμενο Δήμαρχο Σπάρτης «που πιστεύει στο Spartan Race» κι έκανε αναφορά στην αθλητική παιδεία της αρχαίας Σπάρτης.

Ο Μιχ. Βακαλόπουλος συνεχάρη τον απερχόμενο δήμαρχο «για τη δουλειά που έχει κάνει για τους Αγώνες αυτούς» και δεσμεύτηκε πως η νέα δημοτική αρχή θα ενισχύσει τους δεσμούς με το Spartan Race.

O τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Richard Hynek, Τσέχος, είπε πως παρά τους τραυματισμούς του σκοπεύει ξεκάθαρα να κατακτήσει τον τίτλο για 4η φορά. Ο Ολλανδός Λε Χακ, από το Para Heats, δήλωσε ενθουσιασμένος.

Πέντε αθλητές, πέντε ήπειροι

Ο Κέβιν Ζιλάτι (ΗΠΑ), που έρχεται για 4η φορά στη λακωνική πρωτεύουσα χαρακτήρισε τον Αγώνα της Σπάρτης «επιτομή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος». Η Γιάρα (Βραζιλία) είπε πως «πάντα θα επιστρέφει στη Σπάρτη για την ατμόσφαιρα, το vibe, τον κόσμο, τη μοναδική εμπειρία». Ο Φάλινχαμ (Μαλαισία) κάλεσε τους αθλητές από Ωκεανία και Ανατ. Ασία να «έρθουν Σπάρτη». Η εντυπωσιακή Μαρίσσα Πριμαβέρα (Γερμανία) τόνισε πως τρέχει με τους Αγώνες σε όλον τον κόσμο, οι άγνωστοι της έγιναν γνωστοί, ύστερα «έγιναν φίλοι και τώρα οικογένεια». Τέλος, ο Ράσελ (Αυστραλία) τόνισε πόσο ξεχωριστοί είναι οι Αγώνες της Σπάρτης.

Spartan Trifecta World Championship _ Sparta 2023
Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας μετ’ εμποδίων στον πλανήτη. Από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι την Κυριακή θα παρακολουθήσουμε ένα πρωτάθλημα τριών αγώνων που θα διεξαχθεί σε λόφους και ποιητικούς αρχαίους ελαιώνες της Λακεδαιμόνιας γης. Οι αθλητές διασχίζουν ιερά μνημεία της περιοχής, τον τάφο του Μενέλαου, την Αρχαία Σπάρτη, τα νερά του Ευρώτα και τερματίζουν, δοξαζόμενοι, στα πόδια του Βασιλιά Λεωνίδα. Έξω από το δημοτικό στάδιο της Σπάρτης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More