Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπ. Πέγκας: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναβρεί την αρχοντιά της

Η πόλη είναι πολύ βρώμικη και για εμάς ο τομέας της καθαριότητας θα αποτελέσει προτεραιότητα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Σπύρος Πέγκας, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Θεσσαλονίκη για όλους”. Η σημερινή διοίκηση δεν έχει επαφή με τους; εργαζόμενους στην καθαριότητα και δεν τους αξιοποιεί όλους. Το προσωπικό καθαριότητας επαρκεί, χρειάζεται όμως σωστή διαχείριση τόσο των ανθρώπων όσο και των μηχανημάτων, πρόσθεσε ο κ. Πέγκας.

Στο πρόγραμμά μας σημαντικό ρόλο παίζουν οι ήπιες αναπλάσεις και οι πεζοδρομήσεις, τόνισε. Πρώτο έργο θα είναι η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο. Επίσης θα αποθαρρύνουμε τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα προωθήσουμε την επιβολή ωραρίου φορτοεκφορτώσεων και πάλι. Επίσης τα περίφημα “πασαλάκια” θα επανέλθουν για να διευκολύνουν την κυκλοφορία κάτι που το ζητάν και οι ιδιοκτήτες ταξί, συμπλήρωσε ο κ. Πέγκας.

Επιθυμούμε τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης που θα περιλαμβάνει και την ΔΕΘ και το Γ΄ Σώμα Στρατού. Προτείνουμε τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ ανατολικά, κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Επίσης πρέπει να δούμε επαγγελματικά την προσέλκυση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνον με φιέστες , όπως γίνεται σήμερα επισήμανε.

Στην κοινωνική πολιτική, οι δομές πρόνοιας (υπνωτήριο αστέγων, κέντρο ημερήσιας φροντίδας, κλπ) έχουν παραμεληθεί από τη διοίκηση Ζέρβα και γι’ αυτό πολλοί άστεγοι δεν τις χρησιμοποιούν. Κανονικά ο δήμαρχος θα πρέπει να είχε παραιτηθεί μετά την απώλεια έξι αστέγων συμπολιτών μας τα τελευταία δύο χρόνια στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο κ. Πέγκας.

Ακόμη τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι σε άθλια κατάσταση σήμερα. Πρέπει να αλλάξουν τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και τα προαύλια για να μάθουν τα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον τους

Η Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν ανοχύρωτη πόλη όσον αφορά την αντισεισμική προστασία, τις πλημμύρες κλπ. Χρειαζόμαστε χωρικές παρεμβάσεις όπως π.χ. στην Άνω Πόλη, τη Βασ. Όλγας κ.α. για να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη την αρχοντιά της, κατέληξε ο κ. Πέγκας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More