Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπ. Πρωτοψάλτης, ΔΥΠΑ: Όλοι όσοι ψάχνουν για δουλειά να έλθουν στις «Ημέρες Καριέρας» (video)

Με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου η εκδήλωση «Ημέρες Καρίερας» της ΔΥΠΑ στην Αθήνα. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία αλλά και για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης με επιδότηση 100% των ανέργων που λήγει σε λίγες ημέρες μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του οργανισμού.

«Όλοι όσοι ψάχνουν για δουλειά ή θέλουν να αλλάξουν δουλειά, να μπορούν να έρθουν οποιαδήποτε στιγμή από 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας για την 14η εκδήλωση του θεσμού «Ημέρες Καριέρας», που θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpο στο Μαρούσι, ο διοικητής της ΔΥΠΑ αποκάλυψε ότι 120 επιχειρήσεις προσφέρουν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.

«Σε ενάμιση χρόνο που κάνουμε αυτή την εκδήλωση έχει γίνει πια θεσμός. Σε όποια πόλη και να πάμε, η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή και από παντού μας καλούν να διοργανώσουμε και άλλες “Ημέρες Καριέρας”. Κάτι που θα έπρεπε να κάνει χρόνια η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο του ’21 και πάνε πολύ καλά», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ. η είσοδος για τους ενδιαφερομένους στην εκδήλωση είναι δωρεάν. «Πολύ σημαντικό είναι ότι σε έναν χώρο θα υπάρχουν 120 επιχειρήσεις με θέσεις για όλα τα επίπεδα εξειδίκευσης και εκπαίδευσης. Έχουμε εταιρείες οι οποίες είναι από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, διυλιστήρια, εμπόριο σουπερμάρκετ» πρόσθεσε ο κ. Πρωτοψάλτης καλώντας όλους όσοι αναζητούν κάτι καλύτερο στην επαγγελματική τους ανέλιξη να λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

Συνεντεύξεις χωρίς ραντεβού στις “Ημέρες Καριέρας”

Και όπως είπε, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται το διάστημα αμέσως μετά την Ημέρα Καριέρας διευκρινίζοντας ότι «η επιχείρηση θα μαζέψει όλα τα βιογραφικά, θα κάνει τις συνεντεύξεις, αργότερα θα πάρει την απόφασή της για το ποιον θα επιλέξει για τη θέση ενώ η ΔΥΠΑ ενημερώνεται για την πορεία της διαδικασίας.

«Μετά από δεκαετίες που δεν έχει διασυνδεθεί η εκπαίδευση με την οικονομία, φτάνουμε στο σημείο να έχουμε δουλειές την ώρα που υπάρχει ανεργία και θέσεις τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν οι επιχειρήσεις» σχολίασε στην ΕΡΤ ο κ. Πρωτοψάλτης.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ υπενθύμισε ότι στις 15 Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για ενδιαφερόμενους ηλικίας 18 έως 29 ετών. «Επιδοτούμε το 100% των ασφαλιστικών εισφορών για να πάρουν αυτή την πρώτγη πολυπόθητη πρώτη εμπειρία που χρειάζονται οι νέοι», είπε ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρινίζοντας ότι την Δευτέρα 13/2 ξεκινούν οι αιτήσεις για ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More