Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέψη Καρόλου: Έφτασε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το αυτοκίνητο με τα τιμώμενα πρόσωπα

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας και η βασίλισσα Καμίλα, καταφθάνουν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενόψει των ενθρονίσεών τους.

Πρόκειται για την πρώτη Στέψη στη Βρετανία εδώ και 70 χρόνια και μόλις tη δεύτερη στην ιστορία που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Ο Κάρολος θα είναι ο 40ος βασιλεύων μονάρχης που στέφεται στην εκκλησία του κεντρικού Λονδίνου μετά τον βασιλιά Γουλιέλμο Α΄ το 1066. Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι επίσης βασιλιάς άλλων 14 χωρών της Κοινοπολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Καμίλα, η δεύτερη σύζυγός του, θα στεφθεί βασίλισσα μαζί του και θα είναι γνωστή ως βασίλισσα Καμίλα, μετά την τελετή.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Άνθρωποι από κάθε σημείο του πλανήτη έχουν εδώ και ημέρες κατασκηνώσει πιάνοντας θέση στη διαδρομή που θα ακολουθήσει η άμαξα του βασιλικού ζεύγους προς το Αββαείο και από εκεί στο Παλάτι του ΜπάκιγχαμΗ τελετή θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από το ERTNEWS.

Διαβάστε όλες τις σχετικές ειδήσεις εδώ

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More