Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στήριξη στο Δήμο Ρόδου παρείχε η ΚΕΔΕ

Τη στήριξη και συμπαράστασή του στο Δήμο Ρόδου, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί, εξέφρασε το προεδρείο της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο Λάζαρο Κιρίζογλου.

«Ο δήμος Ρόδου δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στη προστασία αλλά και στην πυρόσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι η ευθύνη για την προστασία του δάσους ανήκει στη δασική υπηρεσία. «Δεχόμαστε ως δήμοι, είπε, άδικη κριτική άλλοτε με δόλο και άλλοτε από άγνοια», χαρακτηρίζοντας το μοντέλο δασοπροστασίας αποτυχημένο.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, έκανε λόγο για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε η Ρόδος, σημειώνοντας ότι το μόνο παρήγορο ήταν η διατήρηση της Ρόδου ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.

«Μέσα στην πιο δύσκολη στιγμή για το νησί μας, άνοιξε η πιο μεγάλη αγκαλιά της ροδίτικης φιλοξενίας. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εικόνα της Ρόδου μας καθώς αυτή η φιλοξενία καρδιάς αναδείχθηκε από τους ίδιους τους επισκέπτες μας και συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα διεθνή ΜΜΕ. Σώσαμε τη φήμη μας και έτσι σώσαμε και το ψωμί μας» ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More