Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Ιωάννινα σύλλογοι από Κρήτη και Χαλκιδική, κατά των εξορύξεων

Έντονη κινητικότητα συλλογικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα παρατηρείται στα Γιάννενα, με τους φορείς να εναντιώνονται στο ενδεχόμενο των εξορύξεων.

Η προετοιμασία έγινε το περασμένο Σάββατο στα Κούρεντα και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, το ερχόμενο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι.

Συλλογικότητες από την Κρήτη, αλλά και τη Χαλκιδική θα συναντηθούν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα, έχοντας ως βασικό αίτημα «να μην ξεκινήσουν οι εξορύξεις».

«Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και το θέμα αυτό αφορά όλη την Ήπειρο, αλλά και την Ελλάδα», ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων η ‘Αννα Καραγιάννη, μέλος του «Σώστε την Ήπειρο».

Επίσης, στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και πολιτικά κόμματα, καθώς και συλλογικότητες από την αποδημία –και κυρίως από την Αθήνα-, ενώ, όπως ανέφερε η κυρία Καραγιάννη «οι πολίτες θα εναντιωθούν στα επαχθή σχέδια με βασικό στόχο να παραμείνει η Ήπειρος αμόλυντη και το φυσικό περιβάλλον να μην υποβαθμιστεί». Πάντως, συλλογικότητες από την Ήπειρο θα απαιτήσουν επίσης να σταματήσουν οι επενδύσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More