Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα «λευκά» ντύθηκαν περιοχές της Μακεδονίας

Η νέα κακοκαιρία «έντυσε» στα λευκά αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Μικροί και μεγάλοι άδραξαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ειδυλλιακό τοπίο αλλά και να παίξουν με το χιόνι. Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας είναι σε επιφυλακή αν και από αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν και από Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Η κεντρική πλατεία στην Βλάστη Κοζάνης ντύθηκε στα λευκά και ο υδράργυρος έχει κατρακυλήσει. Οι δρόμοι σχεδόν έρημοι και το τοπίο ειδυλλιακό… Το χιόνι το απόλαυσαν έξω τα μικρά παιδιά που δεν έχασαν την ευκαιρία να βγουν για να παίξουν. Όποιος είχε την τύχη να ανέβει στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, καθώς οι εικόνες ήταν μαγευτικές.

Ο χιονιάς έκανε αισθητή την εμφάνισή του σε όλους τους νομούς της δυτικής Μακεδονίας χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα σε όλο το επαρχιακό και οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης περίμεναν με ανυπομονησία το χιόνι. Τελικά έκανε την εμφάνισή του στον Χορτιάτη αργά το μεσημέρι του Σαββάτου. Η θερμοκρασία στον Χορτιάτη έπεσε στους 0 βαθμούς κελσίου αυτό όμως δεν πτόησε για ακόμα μία φορά τα παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε ο δήμος να ρίξει αλάτι στους δρόμους αφού σε χαμηλό υψόμετρο δεν έπεσαν νιφάδες.

Κατά την διάρκεια της νύχτας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Μαίρη Κεσκιλίδου, Θωμαή Αδάμου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More