Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα ρεκόρ του Γκίνες με… γραμματόσημα

13.670 γραμματόσημα, σε φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας έχει συλλέξει και ταξινομήσει ο Κώστας Αντωνόπουλος από τα Σέρβια Κοζάνης, γεγονός που του χάρισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Αμαραντίδου φέρνει τους τηλεθεατές κοντά στον φιλοτελισμό, μια συνήθεια που τείνει να εξαφανιστεί στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης.

Η αγάπη του κ. Αντωνόπουλου για τα γραμματόσημα ξεκίνησε από μικρή ηλικία.. Επρόκειτο για ένα ταξίδι, μια περιπέτεια σε άγνωστες και μακρινές χώρες. Κάποτε υπήρχε και ο συναγωνισμός μεταξύ των συλλεκτών για τα πιο σπάνια κομμάτια, κάτι που συχνά το πλήρωναν πολύ ακριβά.

Όπως λέει ο κ. Αντωνόπουλος, συνέλλεγε με κεντρικό θέμα την Ευρώπη και έχει γραμματόσημα με τους φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας από χώρες που δεν υπάρχουν πλέον όπως η Γιουγκοσλαβία και η ΕΣΣΔ.

Οι φάκελοι προέρχονται από 360 ταχυδρομεία σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλά από τα οποία δεν υφίστανται πλέον ή έχουν μετονομαστεί, ανάλογα με το πως αποκαλούνται οι νέες χώρες που έχουν προκύψει μετά την διάλυση του ανατολικού μπλόκ.

Η αρχή έγινε με γραμματόσημα και φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας από το 1956, και σύντομα θα εκδίδονται μόνο αναμνηστικά, μιας και οι περισσότεροι σήμερα δεν αντιλαμβάνονται την αξία της ασφαλούς επικοινωνίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More