Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ

Στα Χανιά επέστρεψε από το Ηράκλειο σήμερα Σάββατο, η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, αφού ίσως μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα,  οι τεχνικοί του συνεργείου του ΕΚΑΒ, προχώρησαν  στις απαραίτητες ενέργειες ολοκλήρωσης του τεχνικού ελέγχου της Μονάδας έτσι ώστε το αμάξι να επιστρέψει το δυνατόν συντομότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το αρχικό πρόβλημα που προέκυψε με μεταφορά περιστατικού αεροδιακομιδής βρέφους που γεννήθηκε με συγγενή ανωμαλία του πεπτικού συστήματος, από το Νοσοκομείο Χανίων προς το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, θα διεκπεραιώνονταν με τη Κινητή Μονάδα Νέογνών του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η διακομιδή ωστόσο, δεν έγινε με την κινητή μονάδα που διαθέτει το ΕΚΑΒ στην Π.Ε. Χανίων,

Αφού το Νοσοκομείο Χανίων είχε ήδη δώσει διακομιδή άλλου περιστατικού για το Ηράκλειο, έγινε με το ειδικό ασθενοφόρο του Χαμόγελου. Όταν λοιπόν χρειάστηκε η διακομιδή του βρέφους στην 115 Πτ. Μάχης, το συγκεκριμένο ασθενοφόρο επέστρεφε από το Ηράκλειο και ήταν στον Πετρέ στο Ρέθυμνο.

Έτσι τη μεταφορά του βρέφους τη διεκπεραίωσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαθέτει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να δεχτεί θερμοκοιτίδα.

Πρόκειται για το  ασθενοφόρο μάρκας Pegeut που διαθέτει ανάλογο φορείο μεταφοράς της θερμοκοιτίδας και με ειδικό σύστημα ρύθμισης, έτσι ώστε να είναι ασφαλής η διακομιδή των μωρών.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων ωστόσο, το σύστημα αυτό είχε βλάβη και δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα η διαδρομή από το Νοσοκομείο προς το αεροδρόμιο να γίνει με ακατάλληλες για το βρέφος συνθήκες -κραδασμοί κατά τη διαδρομή- με αποτέλεσμα τόσο ο πατέρας του μωρού όσο και η γιατρός που συνόδευε το περιστατικό, να ανησυχήσουν και να ζητήσουν από τον οδηγό να μειώσει την ταχύτητα.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, το συγκεκριμένο ασθενοφόρο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επείγουσας μεταφοράς, πήγε στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πληρώματα του ασθενοφόρου του Χαμόγελου δεν εργάζονται Σαββατοκύριακα, ωστόσο τις ελάχιστες φορές που έχει ζητηθεί η συνδρομή τους εκτός ωραρίου έχουν ανταποκριθεί με προθυμία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More