Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Κεφαλονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος έφτασε στο νησί μέσω πτήσης από Αθήνα.

Ο πρώτος που τον υποδέχθηκε ήταν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό. Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνοδεύουν, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100.

O κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε αρχικά το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου, όπου ενημερώθηκε για το έργο του Ιδρύματος, την προσφορά του στα παιδιά αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ο κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη για το έργο τους τα στελέχη του ιδρύματος και συνομίλησε με παιδιά, στα οποία μοίρασε και εικόνες. Ακολούθως επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο στο Δημαρχείο Αργοστολίου και αμέσως μετά τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τέλος πήγε στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας στο Αργοστόλι, όπου τον περίμενε το σύνολο των ιερέων του νησιού. Εκεί ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Δημήτριο για το έργο και την προσφορά της Μητροπόλεως στην τοπική κοινωνία , για το Φιλανθρωπικό της έργο. Ο κ. Δημήτριος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και για τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του μικρού αριθμού ιερέων που δεν είναι επαρκής για τις ανάγκες των ενοριών. Η πρώτη ημέρα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Κεφαλονιά, έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, Δημήτριος.

(Με πληροφορίες από kefaloniapress)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More