Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης η εναρκτήρια συνάντηση του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2022 θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης, η εναρκτήρια συνάντηση του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα.

Ο κόμβος έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με 135 ακόμη κόμβους, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο καινοτομίας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027”.
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το εταιρικό σχήμα του DigiAgriFood συμπληρώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, το Πανεπιστήμιο
Θεσσαλίας, το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
Βασικός στόχος είναι η διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου
μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα στις περιφέρειες που αναφέρθηκαν.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ και η διάρκεια του ορίζεται στα 3 έτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More