Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Κάλπες, σάκοι με εκλογικό υλικό, παραβάν… όλα βρίσκονται στη θέση τους προκειμένου αύριο να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα. Οι αίθουσες στα εκλογικά κέντρα έχουν ήδη διαμορφωθεί και έχουν ληφθεί μέτρα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα στα 21.634 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

456 εκλογικά τμήματα έχει η Θεσσαλονίκη, 54 εκλογικά τμήματα τα οποία είναι όλα συγκεντρωμένα στον Ευκλείδη αφορούν ετεροδημότες.

Στα 142 εκλογικά τμήματα των 50 οικισμών του δήμου Κοζάνης παραδίδεται το εκλογικό υλικό μαζί με τα ταμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους για να είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής.

Μέσω των τάμπλετ και του ασφαλούς συστήματος μετάδοσης οι δικαστικοί αντιπρόσωποι όπως και την προηγούμενη φορά θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο εσωτερικών.

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα διεξαχθούν με δεσμευμένο συνδυασμό δηλαδή με λίστα. Οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας. Ως εκ τούτου, ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Στο υπουργείο εσωτερικών πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού και των εκπροσώπων της SingularLogic η τελική γενική δοκιμή των συστημάτων για τις εκλογές.

Εάν είστε ετεροδημότης και η αίτηση που υποβάλατε διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου μπορείτε να ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας. Για να μάθετε που ψηφίζετε επειδή μπορεί να έχουν υπάρξει ορισμένες μεταβολές στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μάιου, μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα του Υπουργείου εσωτερικών Μάθε που ψηφίζεις.

Ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ατομικό βιβλιάριο υγείας ενώ μπορεί να γίνει χρήση και της ψηφιακής ταυτότητας.

Σήμερα αλλά και αύριο θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο τα γραφεία έκδοσης ταυτότητας και διαβατηρίων στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων για έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More