Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου

Αύριο, Σάββατο (25/11) θα πραγματοποιηθεί στις 5μ.μ. στον καθεδρικό ναό της του Θεού Σοφίας, η ακολουθία ενθρόνισης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Οι προετοιμασίες κορυφώθηκαν σήμερα τόσο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όσο και στην Μητρόπολη με συνεργεία να πραγματοποιούν καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και εσωτερικά. Έξω από τον ναό της Του Θεού Σοφίας τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα για λόγους ασφαλείας, ενώ ειδικές κορδέλες της Τροχαίας έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά λόγω των ειδικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν.

Στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας αναρτήθηκαν και «πανό» που αναγράφουν «Καλώς ήρθατε Παναγιώτατε» και «Ευλογημένος ο ερχόμενος» για το καλωσόρισμα στον νέο Μητροπολίτη.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 7π.μ., με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού, στον ναό Αγίου Δημητρίου.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου και λόγω αναμονής πλήθους πιστών, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τα λεωφορεία με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό, θα ακολουθήσουν δρομολόγιο μέσω των οδών Εγνατίας – Εθνικής Αμύνης – Τσιμισκή, ενώ η αποβίβαση των πιστών θα πραγματοποιείται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.

Επιπλέον, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και κυκλοφοριακής συμφόρησης, τα λεωφορεία μετά την αποβίβαση των πιστών, θα κινηθούν μέσω των οδών Σαλαμίνος – Ναυάρχου Κουντουριώτου και ακολούθως θα σταθμεύσουν εντός του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 11.00, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα υποδεχθεί τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο στους χώρους της Σχολής και θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα κάνει ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, έπειτα από την τελετή ενθρόνισης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More