Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην 4η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Μεγάλοι μικροί κυνηγοί»

Την ικανοποίησή του εκφράζει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, μετά τη συμμετοχή του στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών που διοργανώνει η ΑΦΗΣ, «Μεγάλοι μικροί κυνηγοί». Φέτος κατέλαβε στην τέταρτη θέση στην κατηγορία: σχολεία με περισσότερους από 200 μαθητές, με έπαθλο μπλουζάκια με το λογότυπο της δράσης για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και έναν εκτυπωτή -σαρωτή για το σχολείο.

Οι μικροί μαθητές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 590 κιλά μπαταριών προς ανακύκλωση συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο τους, μεταξύ άλλων, στη μείωση των επικίνδυνων υλικών που καταλήγουν στα κάδους των απορριμμάτων.

«Η επιλογή των διδασκόντων του Σχολείου μας να εμπλέκουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε δράσεις που αφορούν τα ιδιαίτερα οξυμένα περιβαλλοντικά ζητήματα, όχι μόνο ευαισθητοποιεί τα παιδιά αλλά τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι όλοι μας είμαστε μέρος της λύσης αυτών», αναφέρει η Διεύθυνση του σχολείου, και προσθέτει πως η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών μας, σε τέτοιες βιωματικές δράσεις αποτελεί προτεραιότητα για το Σχολείο μας.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι το σχολείο θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ «Η γωνιά της ανακύκλωσης» που ξεκίνησε με το χαρτί και το πλαστικό, είναι πια ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τις μπαταρίες και τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More