Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη διεθνή σύνοδο της Αιγύπτου για τη Μέση Ανατολή ο Πέδρο Σάντσεθ το Σάββατο

O Πέδρο Σάντσεθ, θα παραστεί αύριο Σάββατο (21/10) στη διεθνή σύνοδο κορυφής για την κρίση της Γάζας που θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος και στην οποία, μεταξύ άλλων, θα βρίσκονται ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Γιοζέπ Μπορέλ.

Αυτό αναφέρθηκε τόσο από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι, όσο και από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση Al Qahera News, η οποία επίσης επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, θα παραστούν στη συνάντηση.

Ο Πέδρο Σάντσεθ μίλησε τηλεφωνικά πριν από τρεις ημέρες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σχετικά με το “πώς να προωθηθεί η ειρήνη” στη Μέση Ανατολή ενόψει της τρέχουσας κλιμάκωσης ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ και πώς να επιτευχθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Συνομίλησε επίσης και με τον βασιλιά της Ιορδανίας και τον Εμίρη του Κατάρ.

Παρότι ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος Αλμπέρτο Νιούνεθ Φειχό τον κατηγορεί γιατί μέχρι τώρα δεν πήγε στο Ισραήλ να συναντηθεί με τον Νετανιάχου – όπως θα έκανε ο ίδιος, όπως επισημαίνει – ο Σάντσεθ αλλά και ο ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες από την πρώτη στιγμή διατηρούν κοινή γραμμή : αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, προστασία των αμάχων και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και τέλος επιμένουν στη δημιουργία δύο κρατών που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More