Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Λέσβο διαγιγνώσκονται ανά έτος 50 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού (βίντεο)

Πενήντα νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκονται ανά έτος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι 40 ασθενείς θα επισκεφθούν τους γιατρούς του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του νησιού, ενώ 10 θα επισκεφθούν Νοσοκομεία της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης. Αυτό τόνισε ο Ευστράτιος ΚΟΥΣΚΟΣ, Ιατρός Διευθυντής Χειρουργικής κλάδου Ε.Σ.Υ. του Γ.Ν. Μυτιλήνης στην ημερίδα που διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» με θέμα: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ».

Επίσης αναφέρθηκε στα διαγνωστικά μέσα και τη χειρουργική αντιμετώπισή του καρκίνου του μαστού καθώς και στις δυνατότητες που παρέχει το Γενικό Νοσοκομείο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”.

Ο κ. Παναγιώτης Προβέτζας, Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου ανέλυσε το θέμα «Η σημασία της πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού». Όπως τόνισε ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού και επεσήμανε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο κ. Ματθαίος Λογοθέτης, Επικουρικός Ιατρός Επιμελητής Παθολογικής Ογκολογίας του Γ.Ν. Μυτιλήνης ανάπτυξε το θέμα «Θεραπευτική αντιμετώπισή του καρκίνου του μαστού», ενώ η κ. Σπύρου Στέλλα ψυχολόγος επεσήμανε τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ασθενών καθώς και τον ρόλο της οικογένειας στην ενδυνάμωσή τους.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More