Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Λέσβο οι πρωταθλητές Ευρώπης σε ένα τουρνουά αλληλεγγύης (βίντεο)

Στη Λέσβο βρέθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004 διδάσκοντας σε ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα που έπαιξαν μαζί τους την ισότητα και την αλληλεγγύη. Ο Τάκης Φύσσας (αρχηγός), ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Αγγελος Χαριστέας , ο Αντώνης Νικοπολίδης και τα άλλα παιδιά, προπόνησαν τα παιδιά και έπαιξαν ποδόσφαιρο. Οι μικροί αθλητές το χάρηκαν και κέρδισαν όλες οι ομάδες γιατί έμαθαν να συνυπάρχουν και μέσα από τον αθλητισμό να κάνουν όνειρα.

«Σήμερα παίξαμε ελληνόπουλα με προσφυγόπουλα και καταλάβανε όλοι , ότι δεν υπάρχουν διαφορές» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Αντώνης Νικοπολίδης.

«Στα παιδιά πρέπει να δώσουμε κίνητρα να ονειρεύονται , σε όλα τα παιδιά, αυτό θέλουμε να περάσουμε με το ποδόσφαιρα και με τη νίκη που κάναμε το 2004 , αν βάλουμε το εμείς περισσότερο από το εγώ , θα τα καταφέρουμε» είπε ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Ο αθλητισμός ενώνει και πρέπει να είναι η απάντηση κατά του ρατσισμού» είπε ο Άγγελος Χαριστέας .

Στο τουρνουά συμμετείχαν παιδιά από τέσσερις τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη Λέσβο.

Οι Legends 2004, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Champions For Life, και σε συνεργασία με το UEFA Foundation For Children, έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και ταξιδεψαν στη Λέσβο για να αναδείξουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και να προωθήσουν τις αξίες του αθλήματος εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ικανοποιημένος και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης που βρέθηκε για το τουρνουά στη Λέσβο στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More