Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Λευκωσία ο Ν. Δένδιας – Κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και στα Φυλακισμένα Μνήματα

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για την 63η επέτειο από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

O κ. Δένδιας βρέθηκε το πρωί το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης, στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

«Παραμένουμε πιστά στο πλευρό των αδελφών μας Κυπρίων, με στόχο την επανένωση του νησιού και την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας», τόνισε ο Υπουργός Άμυνας σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη @Christodulides, συνοδευόμενος από τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο @ChiefHNDGS, όπου κατέθεσα στέφανο στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´, ανήμερα της επετείου των 63 ετών… pic.twitter.com/IgfnPy0q6v

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 1, 2023

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, «τόπο και ιερό σύμβολο της θυσίας, όπου εκτελέσθηκαν και ετάφησαν ηρωομάρτυρες για την Ελευθερία της Κύπρου και κουβαλά επάνω του τις σελίδες του πιο ένδοξου βιβλίου της κυπριακής ιστορίας», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, και προσθέτει: «Όπως γράφει και επιγραφή στον χώρο «Τ´ αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

Κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα, τόπο και ιερό σύμβολο της θυσίας, όπου εκτελέσθηκαν και ετάφησαν ηρωομάρτυρες για την Ελευθερία της Κύπρου και κουβαλά επάνω του τις σελίδες του πιο ένδοξου βιβλίου της κυπριακής ιστορίας. Όπως γράφει και επιγραφή στον χώρο «Τ´… pic.twitter.com/WJ3fLH6aAY

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 1, 2023

Ο Υπουργός Άμυνας είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Μιχάλη Γιωργάλλα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου και του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων εξετάστησαν οι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Μιχάλη Γιωργάλλα @GiorgallasM, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου @ChiefHNDGS, του πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου και του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Συζητήσαμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της… pic.twitter.com/PhBxhVpc8k

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 1, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More