Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Μύκονο ταξίδεψε για την 25η Μαρτίου η Φιλαρμονική του δήμου Ζακύνθου

Η Φιλαρμονική Ζακύνθου ιδρύθηκε το 1816 και αποτελεί την αρχαιότερη φιλαρμονική της Ελλάδας. Αυτές τις μέρες έπειτα από πρόσκληση του δήμου Μυκόνου, η φιλαρμονική βρέθηκε στο νησί των ανέμων για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των ημερών και Ιόνιο και Αιγαίο, ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Ο Βασίλης Μούτσιος, πρόεδρος επιτροπής φίλων Φιλαρμονικής Ζακύνθου και η κα. Αγγελική Αυγουστίνου, αντιδήμαρχος Τουρισμού Ζακύνθου, μίλησαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Σήμερα συμμετείχε στη λιτανεία που έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεου, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και ολοκληρώθηκε και η εορταστική συναυλία για την 25η Μαρτίου

«Η Φιλαρμονική ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 1816 από τον Ιταλό αρχιμουσικό Μάρκο Μπαταγκέλ, αποτέλεσε τη βάση για να φτιαχτούν όλες οι φιλαρμονικές στην Ελλάδα, πρώτα στα Επτάνησα και μετά στην υπόλοιπη χώρα και μαζί με τη στρατιωτική φιλαρμονική και τις φιλαρμονικές των Αθηνών, της Λευκάδας και της Πάτρας συμμετείχε και στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896. Έχει αρκετές στιγμές δόξας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στο τελείωμα της δοξολογίας, στη Μύκονο, και ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η αναφορά του Μητροπολίτη για τη Ζάκυνθο, λέγοντας Ζήτω στη Ζάκυνθο που σήμερα βρίσκεται στη Μύκονο. Η συμμετοχή μας θα ολοκληρωθεί αύριο, με τη συμμετοχή μας σε δύο παρελάσεις», όπως ανέφερε ο κ.Μούτσιος.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό και συγκινητικό και τιμητικό, πριν λίγες μέρες δεχθήκαμε την πρόσκληση για να παραστεί η φιλαρμονική μας εδώ, στη Μύκονο. Για μια άλλη φορά αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός ενώνει, Μύκονος και Ζάκυνθος ένωσαν τους πολιτισμούς και τα έθιμα τους. Συμφωνήσαμε με το δήμαρχο Μυκόνου το Σεπτέμβρη να φιλοξενηθούν στη Ζάκυνθο, όπου εκεί θα υπογράψουμε αδελφοποίηση, σύμφωνο συνεργασίας και δεχθήκαμε νέα πρόσκληση από το δήμαρχο Μυκόνου για να βρεθούμε εδώ για να γιορτάσουμε τον πολιούχο του νησιού», όπως ανέφερε η κα. Αγγελική Αυγουστίνου, αντιδήμαρχος Τουρισμού Ζακύνθου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More