Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Ρόδο η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αειφορίας, αποτελούν προτεραιότητες για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη που επισκέφθηκε τη Ρόδο μαζί με την υφυπουργό Έλενα Ράπτη και τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, για επαφές με τις τοπικές αρχές και τους τουριστικούς παράγοντες.

Η τουριστική πολιτική της χώρας όπως είπε η υπουργός κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο μέγαρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βασίζεται σε 4 πυλώνες:

Την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος

Την ενίσχυση της εικόνας και της ταυτότητας της χώρας στο διεθνές περιβάλλον

Την αναβάθμιση της εθνικής τουριστικής εκπαίδευσης

Για την τουριστική εκπαίδευση η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ανακοίνωσε ότι:

Έχει ξεκινήσει συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας για το επίπεδο σπουδών της ΑΣΤΕΡ, θα γίνει διαγωνισμός για νέα συγγράμματα, θα διευθετηθεί το πρόβλημα με την έκδοση πάσο για τα μέσα μεταφοράς, θα προσληφθεί μόνιμος διοικητικός υπάλληλος και θα υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στο κτίριο.

Για το ΙΕΚ Τουρισμού ανακοίνωσε ότι θα προσληφθεί μόνιμος εκπαιδευτικός και διοικητικός υπάλληλος, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για φοίτηση.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε σε πρόγραμμα συνδιαφήμισης που θα προχωρήσει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού το επιτρέπει πλέον το νομοθετικό πλαίσιο.

Την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη στη Ρόδο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More