Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Ρόδο το πολυιατρείο του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά κάνει από τη Δευτέρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Ρόδο, το κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η δράση υλοποιείται από τον Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Νοσοκομείο, με τη συμβολή του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Ρόδου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Καθημερινά στην πλατεία δημαρχείου  οδοντίατροι και γιατροί, παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, στα παιδιά.

«Η εθελοντική προσφορά και δράση του Χαμόγελου του Παιδιού είναι μία διαρκής υπόμνηση για την προτεραιότητα που θα πρέπει να έχουν τα παιδιά στην κοινωνία μας. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε και όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στο Χαμόγελο του Παιδιού, για να καταφέρει να συνεχίσει να αγωνίζεται 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο για να υπάρχουν παντού παιδικά χαμόγελα» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο ως Άνθρωπο με Α κεφαλαίο.

Για τη σημασία της πρόληψης μίλησε ακολούθως ο πρόεδρος του Οργανισμού, κάνοντας αναφορά στον γιο του Ανδρέα, αλλά και στην δική του περιπέτεια υγείας πριν από λίγα χρόνια. «Θέλουμε να ταρακουνήσουμε την κοινωνία, θέλουμε να μην υπάρχουν παιδιά που να κινδυνεύει η ζωή τους» είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, που εξήρε επίσης την σημασία της συνεργασίας με τις δυνάμεις της κοινωνίας (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ερυθρός Σταυρός, εθελοντικές οργανώσεις κλπ) για την επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου  Νίκος Διακογεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Τριάντος και Γιάννης Καμπούρης, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Πίτσα Φεσιλιόγλου Χατζή, η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ειρήνη Παπανικήτα και ο οδοντίατρος Λάζαρος Τσελεπής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More