Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιβ Μπένετ: Ικανοποιημένος από τους Έλληνες διαιτητές

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Στιβ Μπένετ. Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ μίλησε στους Λαρισαίους διαιτητές στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό μάθημα της ΕΔ/ΕΠΣΛ στο ξενοδοχείο “Διόνυσος” στις 7 το απόγευμα.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού μαθήματος απένειμε πτυχία στους διαιτητές της τελευταίας σχολής που πραγματοποίησε η ΕΔ/ΕΠΣΛ ενω κατά τη διάρκεια του μαθήματος που κράτησε περίπου 2 ώρες μέσω ενός βίντεο έκανε αναλύσεις των φάσεων και ζητούσε από τους διαιτητές να του πούνε την άποψη τους.

Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον διαιτητή Θανάση Τζήλο καθώς και με τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Λάρισας.

Τον Στιβ Μπένετ συνόδευαν στη Λάρισα τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Αντώνης Καρατζίκας και Ελένη Λαμπαδαρίου, τους οποίους η διοίκηση της ΕΠΣ Λάρισας βράβευσε για την προσφορά τους στη διαιτησία.

Την απονομή στον Στιβ Μπένετ έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την προσφορά του, ενω στα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Αντώνη Καρατζίκα και Ελένη Λαμπαδαρίου, υπεύθυνη για τη γυναικεία διαιτησία, τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Λάρισας, Γιώργος Λιόλιος και Αντώνης Βαλιώτης και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Γιάννης Γκουτζαμάνης, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την ελληνική διαιτησία, τον διαιτητή που θα διευθύνει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που θα γίνει σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 8:30 το βράδυ και την παρουσία των ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Στιβ Μπένετ επεσήμανε τα εξής: Σκέφτομαι ότι κάθε σεζόν οι εμφανίσεις των διαιτητών είναι πολύ διαφορετικές από έτος σε έτος, αλλά νομίζω ότι το σημαντικό να πούμε είναι ότι σε όλο τον κόσμο οι διαιτητές κάνουν λάθη. Η δουλειά μας είναι να ελαχιστοποιούμε αυτά τα λάθη, αλλά γενικά φέτος πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις των διαιτητών. Φυσικά, θα υπάρχουν κάποια λάθη. Ανθρώπινα λάθη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Βλέπουμε στα κορυφαία πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη να συμβαίνουν τα ίδια πράγματα και σε άλλες χώρες. Οι διαιτητές εργάζονται σκληρά, προπονούνται, παρακολουθούν σεμινάρια, και έχουν πολλά πράγματα με τα οποία τους εκπαιδεύουμε. Πρέπει να κατανοήσετε ότι το παιχνίδι είναι πολύ γρήγορο, υπάρχουν κάμερες παντού και οι διαιτητές δεν μπορούν να είναι οι κάμερες, γι’ αυτό έχουμε το VAR. Το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο δύσκολο και διαπιστώνουμε ότι οι ανταμοιβές για τα συλλόγους γίνονται ολοένα και υψηλότερες. Γι’ αυτό εισήχθη το VAR, για να προστατεύει τον διαιτητή. Φυσικά, θέλουμε οι διαιτητές να παίρνουν τις αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αν η γωνία της οπτικής τους δεν είναι τόσο καλή όσο θα ήθελαν ή αν υπάρχουν περιστατικά που συμβαίνουν πίσω από την πλάτη τους, δεν τα προλαβαίνουν και γι’ αυτό έχουμε το VAR. Όμως, γενικά θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών φέτος. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε όλους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Σε ερώτηση για τους διαιτητές του σημερινού τελικού ο Στίβ Μπένετ δήλωσε ότι Όλοι οι τελικοί κυπέλλου είναι σημαντικοί και αύριο θα έχουμε έναν πολύ έμπειρο διεθνή διαιτητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αναλαμβάνει τον έλεγχο του αγώνα. Ο γερμανός διαιτητής έχει διαιτητεύσει πολλά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, έχει αναφερθεί εδώ πολλές φορές και γνωρίζει το περιβάλλον που έχουμε στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και θα υποστηριχθεί από δύο διαιτητές ως τέταρτοι διαιτητές και επίσης θα έχει τη στήριξη του VAR.

Τέλος, στο ερώτημα αν στη νέα αγωνιστική περίοδο θα χρησιμοποιούνται ξένοι διαιτητές τόνισε: Ποιος ξέρει, φυσικά έχουμε δει πολλούς διαιτητές να έρχονται φέτος και νομίζω ότι είναι αλήθεια να πούμε ότι οι ελληνικοί διαιτητές διαιτητεύουν το ίδιο καλά με τους ξένους διαιτητές. Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ξένων διαιτητών που έρχονται και να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες διαιτητές να διαιτητεύουν τα κορυφαία παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που θα εργαστώ για να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να διασφαλίσουμε και να υπογράψουμε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών με άλλες χώρες. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ορισμένοι ξένοι διαιτητές θα έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και ορισμένοι από τους δικούς μας διαιτητές θα πηγαίνουν στην αντίθετη κατεύθυνση και θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να κατανοήσουν διάφορους πολιτισμούς και σε άλλες χώρες επίσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More