Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις 15/6 συνεχίζεται η δίκη για το «καρτέλ» μαρμάρινων τάφων στη Μυτιλήνη

Χθες ξεκίνησε στη Μυτιλήνη η πολύκροτη δίκη για  το “καρτέλ” που είχαν δημιουργήσει επιχειρήσεις – κατασκευαστές ταφικών μνημείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μυτιλήνης και τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης με αντικείμενο τον καθορισμό τιμών και την κατανομή αγορών (πελατείας) για την ανάληψη έργων και την κατασκευή ταφικών μνημείων εντός του Α΄ και Β΄ Κοιμητηρίου Μυτιλήνης.

Η δίκη διεκόπη για τις 15 Ιουνίου όπου ο Εισαγγελέας αναμένεται να πει την κρίση του και το δικαστήριο να αποφασίσει.

Μάλιστα το θέμα είχε απασχολήσει και την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2021. Οι εισηγητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαπίστωσαν παράβαση από 15 επιχειρήσεις – κατασκευαστές ταφικών μνημείων και τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης.

Στην Εισήγηση είχε προταθεί να διαπιστωθεί από την ΕΑ παράβαση 1 παρ. 1 του Ν. 703/1977 και άρθρου 1 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 από δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις – κατασκευαστές ταφικών μνημείων και τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης, για το χρονικό διάστημα από το έτος 2007 μέχρι το έτος 2021, ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής εκάστης επιχείρησης, για τους λόγους που αναλυτικά περιγράφονται σε αυτήν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More