Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Στοργή”: 29 χρόνια στηρίζει τις οικογένειες με παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες

Η ΣΤΟΡΓΗ είναι ο σύλλογος που ίδρυσαν οι Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών το 1991 στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Βούλα Πενέλη Αντιπρόεδρος συλλόγου καρκινοπαθών παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ»

Το μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία ενός Ξενώνα για τα παιδιά που νοσούν αλλά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. Εκεί φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

Ο Ξενώνας χτίστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, επί δημαρχίας Χριστόδουλου Οικονομίδη και αποτελείται από τέσσερις ορόφους συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. Διαθέτει 19 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, τραπεζαρία, κυλικείο, χώρους για πλυντήρια –στεγνωτήρια, βοηθητικούς χώρους, χώρους αναψυχής, υπολογιστών καθώς και χώρους διδασκαλίας ώστε τα παιδιά να μη χάνουν την επαφή με τα μαθήματα τους. Εξοπλισμένος με διάφορα ειδικά παραρτήματα αλλά και βοηθητικούς χώρους, ο Ξενώνας καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

Η ΣΤΟΡΓΗ κατασκεύασε και εξόπλισε επιστημονικά και ξενοδοχειακά ένα ολοκληρωμένο Αιματολογικό Κέντρο, το πρώτο μεγάλο της έργο, το οποίο δώρισε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Το Αιματολογικό Κέντρο της ΣΤΟΡΓΗΣ κτίστηκε στο γενικό νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου σε χώρο που διατέθηκε από το νοσοκομείο. Καταλαμβάνει έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων που είναι διαμοιρασμένη σε τρείς ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια.

Ο Σύλλογος ΣΤΟΡΓΗ συνέβαλλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στον εξοπλισμό των δύο ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τα οποία εξυπηρετούν όλη την Βόρεια Ελλάδα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα νοσηλείας για τα παιδιά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More