Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

Στήριξη του εισοδήματός τους, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν ξανά στα χωράφια τους και να καλλιεργήσουν, ζητούν οι αγρότες της χώρας, που βγήκαν και πάλι στους δρόμους. Όπως υποστηρίζουν, λόγω των μειωμένων αποδόσεων φέτος σε όλες τις παραγωγές και το υψηλό κόστος καλλιέργειας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων συγκεντρώθηκαν έξω από την τοπική αντιπεριφέρεια. Με πανό κι υπό τους ήχους τραγουδιών διαμαρτύρονται για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει φέτος με τις μειωμένες παραγωγές τους και ζητούν στήριξη.

Την ίδια ώρα ελαιοκαλλιεργητές από την περιοχή της Αργολίδας, είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για να τον ενημερώσουν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος η καλλιέργεια.

Η εκτεταμένη ακαρπία που κατέγραψαν φέτος οι ελαιώνες τους έφερε στο κτήριο της περιφέρειας Θεσσαλονίκης και τους ελαιοκαλλιεργητές της επιτραπέζιας πράσινης ΠΟΠ ελιάς Χαλκιδικής, οι οποίοι παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Το 70% όσων ασχολούνται με την επιτραπέζια ελιά στο νομό είναι μικροί καλλιεργητές και μετά τη φετινή απώλεια εισοδήματος είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να μπουν στη νέα καλλιεργητική σεζόν. Οι αγρότες προειδοποίησαν ότι εάν τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν προτίθενται, μετά τα Χριστούγεννα, να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης – Πέγκη Μπρούσαλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More