Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel η Μαγνησία: Ένας νεκρός από κατολίσθηση και ένας αγνοούμενος – Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου – 112 για περιορισμό μετακινήσεων

Nεκρός είναι ένας 70χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή Αγίου Γεωργίου στον δήμο Βόλου όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο λόγω κατολίσθησης, ενώ είχε πάει να ταϊσει τα ζώα του. Παράλληλα με την θλιβερή είδηση του πρώτου νεκρού, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε και έναν αγνοούμενο με πληροφορίες να μιλούν για οδηγό σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο.

H επέλαση της κακοκαιρίας Daniel προκαλεί ακραία φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ δοκιμάζει σκληρά τη Μαγνησία. Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της κεντρικής Ελλάδας, λίγο πριν από τις 10 και καλεί όσους βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Εύβοια και Κατερίνη να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός , είπε ότι πλημμύρισε το νοσοκομείο, αναφερόμενος και σε πτέρυγες όπου διεξάγονται χημειοθεραπείες.

Το νερό ξεπερνά τα πεζοδρόμια στον Βόλο,οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο ενώ τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Με εντολή της @hellenicpolice απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

— 112 Greece (@112Greece) September 5, 2023

 Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα, ενώ ισχυρά είναι ταφαινόμενα και για τις Σποράδες.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη σε #Πιερία #Θεσσαλία #Σποράδες #Εύβοια #Φθιώτιδα

Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας

Διευκολύνετε το έργο των Αρχών

https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki @hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) September 5, 2023

Στην Ηλεία επλήγησαν καλλιέργειες από χαλάζι.

Ισχυρό μπουρίνι και στην Κέρκυρα με αποτέλεσμα την διακοπή ηλεκτροδότησης στο αεροδρόμιο του νησιού.

Τα πρώτα μηνύματα 112 για επικίνδυνα φαινόμενα ήχησαν σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More