Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Διδυμότειχο το κινητό συνεργείο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” του οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού”

Στο Διδυμότειχο θα βρίσκεται από σήμερα το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και  μεγάλους,  καθώς επίσης και  δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Η ψυχολόγος του Οργανισμού Χριστίνα Τσιλιγγίρη μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι κατά την διάρκεια του χρόνου  «το Χαμόγελο του παιδιού» μετα από αίτημα των δήμων επισκέπτεται την περιοχή, όμως το συνεργείο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» έχει την ευχέρεια παραμονής για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να αναπτυχθεί  σε βάθος μια ποικιλία δράσεων με τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Σχολικά τμήματα αλλά και ενήλικες μπορούν να επισκεφθούν το χώρο και να συνομιλήσουν με το  εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πάνω σε θεματικές που αφορούν την ενδοσχολική βία, τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο,  τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού,  με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική πλατεία Διδυμοτείχου μπροστά από Τέμενος Βαγιαζήτ   μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

Εκπαιδεύσεις, Ενημερώσεις και Επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα 6 έως Πέμπτη 9 Μαρτίου, 09:00 -13:45 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και έως 19:30 για γονείς/κηδεμόνες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, ή για ομάδες εκπαιδευτικών

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

• Ημέρες & Ώρες: Παρασκευή 10 Μαρτίου, 08:30-13:30

Οι δράσεις στο Διδυμότειχο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Διδυμοτείχου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου,  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Χριστίνα Τσιλιγγίρη, ψυχολόγος του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More