Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Constellation” – “Απογειώνεται” η κρουαζιέρα στα Χανιά

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το πρωί της Δευτέρας το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Constellation.

Το Celebrity Constellation διαθέτει μια πληθώρα από πολυτελείς εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη διάθεση των επιβατών από spa μέχρι κασίνο.

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 2.285 επιβάτες οι οποίοι σίγουρα θα επισκεφτούν την πόλη των Χανίων.

Αναμένεται θα αναχωρήσει το απόγευμα, με προορισμό την Ζάκυνθο.

«Η κρουαζιέρα πάει πάρα πολύ καλά, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου της Π.Ε, Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης.

Μέχρι σήμερα, στα Χανιά έχουν καταπλεύσει 62 κρουαζιερόπλοια, 52 στη Σούδα και 9 στο Ενετικό Λιμάνι,, ενώ περιμένουμε ακόμα 70.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κάθε επιβάτης «αφήνει» στην τοπική αγορά 55 ευρώ κατά μέσο όρο.

Αρνητικά είναι τα σχόλια για το κυκλοφοριακό εντός της πόλης αλλά και για την ανυπαρξία υποδομών όπως οι χημικές τουαλέτες.

Ένα ακόμα στοιχείο της έρευνας, που προσδίδει ένα ακόμα πρόσημο στον τουρισμό κρουαζιέρας, είναι ότι το 90% των επιβατών, έρχονται οι ίδιοι για κανονικές διακοπές στα Χανιά. ή στέλνουν κάποιους άλλους

Το λιμάνι της Σούδας θεωρείται το καλύτερο στη χώρα -τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και υποδομών, τόνισε ο κ. Βιριράκης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι διαμορφώνονται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε τα Χανιά τα γίνουν τόπος προορισμού και για κρουαζιερόπλοια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More