Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Μαρόκο η μαθητική ομάδα «C’ est La Vie» από την Καλαμαριά για τον Διεθνή Διαγωνισμό First Lego League

Τις βαλίτσες τους για το Μαρόκο ετοιμάζουν οι μαθητές της ομάδας «C’ est La Vie» του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό First Lego League, που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στο Μαρακές (18 – 21 Μαΐου 2023).

Η ομάδα «C’ est La Vie» εξασφάλισε μία θέση συμμετοχής στον συγκεκριμένο Διεθνή Διαγωνισμό, λόγω της διάκρισής που πέτυχε στον ανάλογο Πανελλαδικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σ΄εκείνον τον διαγωνισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας παρουσίασαν ένα θερμομονωτικό διαχωριστικό για οικιακούς ηλεκτρικούς φούρνους, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση, πάνω από 30%, της ενέργειας που καταναλώνει ο φούρνος, όταν χρησιμοποιείται για το ψήσιμο ενός μόνο φαγητού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας «C’ est La Vie» συνοδευόμενοι από τον καθηγητή και διευθυντή του 8ου Γυμνασίου, Χαράλαμπο Παμπουκίδη που είναι και coach της ομάδας, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη προκειμένου να τον ενημερώσουν για το ταξίδι και για να ευχαριστήσουν για την συμβολή του στην εξασφάλιση χορηγών υποστήριξης του ταξιδιού.

«Είμαστε περήφανοι για σας. Πάμε να πάρουμε το χρυσό»! τους είπε ο Δήμαρχος και θέλοντας να μειώσει την αγωνία τους για τους επικείμενους αγώνες σημείωσε: «Αποκτάτε νέες εμπειρίες κι αυτό είναι το σημαντικό. Μην αγχωθείτε. Απολαύστε το!».

Στον Διεθνή Διαγωνισμό First Lego League, που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο συμμετέχουν συνολικά 68 ομάδες από 52 χώρες του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο πριν, το 2022, η ίδια ομάδα παρουσίασε μια έξυπνη και χρήσιμη συσκευή με αισθητήρες, η οποία ενημερώνει αυτόν που τη φοράει, αν η στάση του σώματός του είναι σωστή ή λάθος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More