Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Οροπέδιο Λασιθίου ο Κυρ. Πιερρακάκης

Από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τον υπουργό συνοδεύει ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο κ. Πιερρακάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργο Αθανασάκη, τους αντιδήμαρχους αλλά και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και θέματα που απασχολούν την κοινωνία του Οροπεδίου Λασιθίου.

Ειδικότερα, από τον Υπουργό ζητήθηκε η παρέμβαση του έτσι ώστε άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση της ήδη έτοιμης, και προς έγκριση από την ΚτΥπ ΑΕ, μελέτης του Δήμου Οροπεδίου για την αναβάθμιση και αναμόρφωση του κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Οροπεδίου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί προτεραιότητα για τον Ορεινό Δήμο του Λασιθίου. Από τον κ. Πιερρακάκη ζητήθηκε να υποστηρίξει την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Οροπεδίου για ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Επίσης τέθηκε το φλέγον ζήτημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών, υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία, αλλά και ψυχολόγου. Απαντώντας ο κ. Πιερρακάκης αναγνώρισε πως το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια δυσπρόσιτη περιοχή για την οποία πρέπει να υπάρξει «ξεχωριστό ενδιαφέρον και μέριμνα» ενώ δεσμεύθηκε πως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συνδράμει προκειμένου να βρεθούν σύντομα λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν στο τραπέζι. Αμέσως μετά ο Υπουργός αναχώρησε για τη Νεάπολη ενώ στις 14,30’ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Μανώλη Μενεγάκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More