Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο στόχαστρο το σπίτι του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν λόγω καταγγελίας για απαγωγή επιχειρηματία

Στο μικροσκόπιο βρέθηκε το σπίτι του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν έπειτα από την καταγγελία του Ταγιέμπ Μπεναμπντεραχμάν, Γαλλοαλγερινού πολίτη. Συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου, η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πράξεις απαγωγής και απομόνωσης με βασανιστήρια. Αυτό ακολούθησε την παραλαβή δύο καταγγελιών με αστική αγωγή σχετικά με τον κ. Μπεναμπντεραχμάν.

Το φερόμενο θύμα κατέθεσε ότι άνθρωποι του Αλ Κελαϊφί, τον κρατούσαν παράνομα επί έξι ολόκληρους μήνες και τον ανέκριναν για κάποια υποτιθέμενα παράνομα έγγραφα που προκαλούσαν «ζημιά» στον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν. Τελικά τον άφησαν να φύγει στα τέλη του 2020 με μόνη προϋπόθεση να μην μιλήσει για όσα βίωσε τους προηγούμενους μήνες.

Η καταγγελία των δικηγόρων του Μπεναμπντεραχμάν δεν διευκρινίζει ποια είναι τα υποτιθέμενα έγγραφα, αλλά υποστηρίζει ότι, «ήταν πιθανό να είναι συμβιβαστικά για ορισμένα άτομα υψηλού επιπέδου στο Κατάρ, ακόμη και για ξένους».

Ο Αλ Κελαϊφί, ο οποίος είναι πολίτης του Κατάρ, αρνείται κάθε αδίκημα, μάλιστα σε μια δήλωση την οποία, όπως είπαν, ο Αλ Κελαϊφί εξέδωσε στην L’Equipe τον Νοέμβριο του 2022, τονίζει ότι, «Μιλάτε για επαγγελματίες εγκληματίες». «Έχουν αλλάξει τους δικηγόρους τους περισσότερες φορές από ό,τι έχουν αλλάξει τις ιστορίες και τα ψέματά τους. Πρόκειται για την απόλυτη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Απλά εκπλήσσομαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν εκλάβει τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους ως αξιόπιστες. Η δικαιοσύνη θα πάρει το δρόμο της, δεν έχω χρόνο να μιλήσω για μικρο επαγγελματίες εγκληματίες».

Registran la casa del presidente del PSG, Al Khelaifi, por una denuncia por secuestro

Según ‘EFE’, ese fue el motivo del retraso de la presentación de Luis Enriquehttps://t.co/cchA07orUD

— Carrusel Deportivo (@carrusel) July 6, 2023

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Μπεναμπντεραχμάν δήλωσαν ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, όπως έχει κάνει και στις άλλες διαδικασίες που έχει κινήσει, προκειμένου να διαπιστωθεί ο σοβαρά επιζήμιος χαρακτήρας της μεταχείρισης που έχει υποστεί από τις αρχές του Κατάρ, καθώς και από τους εκπροσώπους του στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

«Ο κ. Μπεναμπντεραχμάν σε αντίθεση με ότι συχνά υποστηρίζεται, ουδέποτε έχει εμπλακεί σε εκβιασμό ή εκβιασμό κατά του Νασέρ Αλ Κελαϊφί».

Η έρευνα στο σπίτι του Αλ Κελαϊφί ξεκίνησε αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επίσημη παρουσίαση του Λούις Ενρίκε, νέου προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More