Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο σχέδιο που ιδιωτικοποιεί το παιδοογκολογικό τμήμα αντιδρούν οι γονείς παιδιών με καρκίνο

Την κινητοποίηση των υγειονομικών για να μην ιδιωτικοποιηθεί το ογκολογικό τμήμα των παιδιατρικών νοσοκομείων στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

«Στο σχέδιο που παρουσιάστηκε δόθηκαν ελάχιστες  μέρες για να το επεξεργασθούμε και να υποβάλλουμε τις αντιρρήσεις μας, ενώ το πλαίσιο λειτουργίας του ογκολογικού τμήματος είναι ασαφές», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου του συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η Φλόγα, Μανόλης Λαδάκης.

Την αντίδρασή της στο σχέδιο αυτό εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας και Οκγολογίας ΕΕΠΑΟ σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι βασικοί στόχοι που αφορούν τη φροντίδα των μικρών ασθενών μας, έχουν ήδη κατακτηθεί και διαρκώς βελτιώνονται με το υπάρχον πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας, δεδομένων μάλιστα των τεράστιων παροχών του κράτους και των συλλόγων γονέων / φίλων, που υποστηρίζουν οικονομικά το έργο της καταπολέμησης του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο. Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” μπορεί ενδεχομένως να εγκυμονεί ανεξερεύνητους κίνδυνους συνδεόμενους με όλα τα ανωτέρω πεδία, αλλά και με την εύρυθμη και αδιατάρακτη διοχέτευση ανθρωπίνων και υλικών πόρων στην υπηρεσία των μικρών μας ασθενών……Επισημαίνεται, φυσικά, η αντίφαση μεταξύ της «οικονομικής αυτοτέλειας» και της πρόβλεψης για συνεχιζόμενη παροχή υψηλοτάτων ποσών από την πλευρά του κράτους για τη λειτουργία της νέας μονάδας, σε επίπεδο θεραπευτικής και υποστηρικτικής αγωγής των ασθενών, αλλά και σε επίπεδο μισθολογικού κόστους. Η οποιαδήποτε αλλαγή δομής και/ή αναθεώρηση όλων των ανωτέρω θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση των επιτευγμάτων της χώρας μας στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο, σε οπισθοδρόμηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου, καθώς πολλές διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν ή να επαναπροσδιορισθούν…».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More