Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο τραπέζι τα αγροτικά προβλήματα

Ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, τόσο στον τομέα της καλλιέργειας και διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων όσο και των υποδομών, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστο Βαλιανάτο, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους.

Ο κ. Γιαννόπουλος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών, επισκέφθηκε τα Γραφεία τους και άκουσε από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τον Αγροτικό κόσμο, τόσο από τον ίδιο τον κ. Βαλιανάτο όσο και από στελέχη και μέλη της Ομάδας, τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση.

Η πορεία της καλλιέργειας και διάθεσης της βιομηχανικής τομάτας, αλλά και της Κορινθιακής σταφίδας, ζητήματα ασφαλιστικά και αποζημιώσεων των ζημιών που έχουν υποστεί οι παραγωγοί, οι υποδομές και το παλαιωμένο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ σε συνδυασμό με το πρόβλημα των τεράστιων οφειλών προς τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότησή τους, οι εργάτες γης αλλά και η διάθεση προς καλλιέργεια των εκτάσεων πρώην λιμνών, ήταν μερικά από τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More